ArtAnkara

ARTANKARA 14-17 MART 2019

5. ARTANKARA ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ SANAT FUARI 14-17 Mart 2019 tarihlerinde ATO Congresium’da gerçekleştirildi.

Resim, heykel, seramik, özgün baskı, fotoğraf, enstalasyon ve kavramsal sanat eserlerinin yer aldığı ARTANKARA’da sanatla ilgili kurum, kuruluş ve sanat inisiyatifleri katılım gerçekleştirdi. Başta Ankara olmak üzere Tüm Türkiye’yi çağdaş sanatla bir araya getiren ARTANKARA , bu yıl Ermenistan, Bulgaristan, İspanya, İran, İsviçre, İsveç, Hollanda, Kore, Çin, Kırgızistan, İtalya, Kanada, Ukrayna, Rusya dahil 14 ülkeden galerileri, 41 ülkenin sanatçılarının eserlerini , 750 sanatçının 3.500’den fazla sanat eserini sanatseverlerle bir araya getirdi.

5. ARTANKARA kapsamında “Sanatçı Onur Ödülü” Lütfü Günay’a, “Kurum Onur Ödülü’’ Erimtan Müzesi’ne, ”Sanata Katkı Onur Ödülü’’ Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ne (GOSB) verildi.

ARTANKARA 2019 yılı temasını “Kadın” olarak belirledi. Bağımsız Sanatçılar İnisiyatifi’nin “Kadın ve Kadına Şiddet” teması kapsamında ortaya çıkardıkları projeler yer aldı.

Füsun Kavalcı’nın “Çağlar Boyu Kadın” projesi 14- 17 Mart tarihleri arasında ARTANKARA’da ziyaretçiler ile buluştu. Dünden bugüne artarak devam eden kadına yönelik şiddet ve kadının ötekileştirilmesi sanatçıların perspektifinden sunacak olan “Çağlar Boyu Kadın” projesi, proje için ayrılan özel alanda sergilendi. Füsun Kavalcı’nın küratörlüğünü yaptığı “Öfürükten Bir Sergi” 2016 yılında aramızdan ayrılan Kadın Argosu Sözlüğü’nün yazarı Filiz Bingölçe anısına 5.ARTANKARA Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nda sergilendi.

“Öfürükten Bir Sergi”, cinsel bir obje olarak görüldüğü eril sisteme ve yaşamları boyunca maruz kaldıkları fırsat eşitsizliklerine dikkat çekmek için yapılmış bir farkındalık projesi olarak dikkat çekti.

Yine kadın projesi kapsamında, Seda Özcan Özden, Burcu Atalar, Ayla Aksoyoğlu, Meral Öztürk, Füsun Kavalcı, Meliha Coşkun, Gülderen Depas, Berk İlhan, Ender Güzey, Otar Turmanıdze, Murat Yıldırım Çakar ve Ferza Yiğit’in “Kadın temalı” çalışmaları ziyaretçiler ile buluştu.

ARTANKARA 5. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı “Kadın” teması, geçmişten günümüze kadınların toplumda yaşadığı ayrımcılığın ve bu ayrımcılıklara rağmen sanatta ve hayatın her alanında nasıl var olduklarını başarılı bir şekilde aktarmış ve farkındalık oluşturmayı başarmıştır.

5. ARTANKARA Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nın bu yıl ki sosyal sorumluluk projesi Devrim Erbil Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından yapıldı. “Devrim Erbil Ve Çocuk” projesi çocukların,4 gün boyunca karikatür çizim sanatını eğlenerek öğrenmesini sağladı.

5. ARTANKARA boyunca yer alan 45’e aşkın söyleşi, workshop ve performans ziyaretçi tarafından yoğun ilgiyle izlendi.

ARTANKARA çağdaş sanatının en seçkin örnekleri ve diğer etkinlikleriyle dört gün boyunca Ankaralıların “buluşma noktası” oldu.