ArtAnkara

ARTANKARA 09-13 MART 2016

A.B.D. Türkiye Büyükelçisi John Bass
Güney Kore Stantı
Almanya Stantı

ATİS Fuarcılık tarafından düzenlenen ARTANKARA Çağdaş Sanat Fuarı’nın ikincisi 9-13 Mart 2016 tarihlerinde ATO Congresium’da gerçekleştirildi. 9 Mart’taki açılış kokteyline siyasetçilerden sanatçılara, koleksiyonerlerden medya ve büyükelçilik mensuplarına yaklaşık 6 bin kişi katıldı. ATİS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül davetlilere “Hoşgeldiniz” derken, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman konuşmasında Çağdaş Sanat Fuarı’nın Ankara’da yapılmasının önemine vurgu yaptı ve devamı için desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Beş gün boyunca ilgiyle gezilen fuarda, katılımcı 71 kurum ve kuruluş tarafından, aralarında dünyaca tanınmış isimlerin de olduğu 400 sanatçının 2 bini aşkın eseri sergilendi.

Fuar süresince birçok etkinlik de gerçekleştirildi; Prof. Kaya Özsezgin “Plastik Sanatlar – Elastik Sanatlar”, Prof. Süleyman Saim Tekcan “Osman Hamdi Bey’in Türk sanatında etkileri, Oryantalizm ve Osman Hamdi Bey’in Müzesi üzerine düşünceler”, Prof. Merih Tekin Bender “Duygularına Yönelen Sanatçının Zekası ve Yaratımı” konularını işledi. Hamdi Telli “Görmenin Öznelliği’’, ressam, Prof. İsmail Ateş “Arshile Gorky’’ konularını ele aldı. Geçen yıl 17 Aralık’ta kaybettiğimiz Prof. Adnan Turani de ARTANKARA’da “Prehistoryadan bu yana; yaşamı, kültürü ve tüm sanatları etkileyen dört büyük ekonomi’’ konusunda söyleşisiyle yer aldı. Hikmet Çetinkaya, Prof. Zafer Gençaydın, Devlet Sanatçısı Prof. Devrim Erbil, Ozan Sağdıç da söyleşi ve konferanslarıyla Çağdaş Sanat Fuarında sanatseverlerle buluştu.

Fuar süresince Atanas Karaçoban, Burhan Özer, Efkan Beyaz, Hikmet Çetinkaya, Orhan Gürel, Sait Günel’in aralarında olduğu sanatçılar tarafından çalıştaylar da düzenlendi.

Bedri Rahmi Eyüpoğlu (1956’da yaptığı ‘Ebabil Kuşu’ tablosu), Halil Paşa, İbrahim Çallı, Hikmet Onat, Nuri Abaç, Nazmi Ziya, Feyhaman Duran, Ferruh Başağa, Cevat Dereli, Burhan Doğançay, Nuri İyem, İbrahim Safi, Abidin Elderoğlu, Ömer Uluç, Komet, Zeki Faik İzer, Refik Epikman, Burhan Uygur, Fikret Mualla, Fausto Zonaro, Fabius Brest gibi önemli sanatçıların eserleri ARTANKARA’da sergilendi ve yoğun ilgi gördü.

Bu Fuar 5174 Sayılı Kanun Gereğince, TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) izniyle düzenlenmektedir.