Çağdaş sanatın geniş kitlelerce bilinir olması ve izlenmesi, Türkiye ve komşu ülkelerin sanat piyasalarına ivme kazandırmak hedefleriyle ATİS Fuarcılık tarafından ilki 2015 yılında gerçekleştirilen Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı ARTANKARA üç yaşına girdi.
ATO Congresium’da 15 Mart Çarşamba günü yapılan ve sanatçılar ile siyaset, yabancı misyon, akademik camia ile iş dünyasını buluşturan özel açılışın ardından ARTANKARA 3. kez kapılarını sanatseverlere açtı.
İlk günden itibaren her yaştan sanatseverin ziyaret ettiği fuarda, 10 bin metrekarelik alanda 20 ülkeden çağdaş sanatın en iyi ve yeni örneklerinden 2 bin eser sanatseverlerle buluştu.
Ressam Ertuğrul Ateş tarafından kurgusu yapılan, iş ve sanayi ile sanatı buluşturan “Art Goes To Work/ İşe Giden Sanat” konsepti, ARTANKARA 2017’nin alt teması olarak belirlendi. İş dünyası ve sanatçı buluşmasının hayat kalitesini olumlu ve derinden etkileyecek sonuçlar yaratacağı inancından hareketle yola çıkılan bu bölümde yer alan üç sergi büyük ilgi çekti. FARPLAS ile ASAŞ stantlarında plastik ve alüminyum kullanılarak yapılan eserler yer alırken, madencileri konu alan “Soyunuyoruz” başlıklı sergi, fuarın en çok ziyaret edilen bölümlerinden oldu.
ARTANKARA’da, Mustafa Ayaz’dan Kayhan Keskinok’a, Fikret Otyam’dan Adnan Turani’ye, Bubi’den Devrim Erbil’e tanınmış sanatçıların eserlerinin yanı sıra genç sanatçıların çalışmaları da ilgi çekti.
600 sanatçının katıldığı fuar süresince akademisyenler, sanatçılar ve gazetecilerin konuşmacı olduğu söyleşiler, imza günleri gibi etkinlikler de ziyarete gelenler tarafından izlendi.
Fuar süresince çocuklara yönelik 4 ayrı sosyal sorumluluk projesi yürütüldü. Bu kapsamda, TED’de burslu okuyan öğrenciler için fuara katılan sanatçılar resim yaparken, bir diğer projede çocuklar sanatçılarla birlikte resim çalışması yaptı.
Sanat aktörlerinin buluşma, fikir alışverişinde bulunmasına katkı sunan bir platform haline gelen ARTANKARA, dört gün süreyle Ankaralılar’ın “buluşma noktası” oldu.